News bozicni koncert_lux (10)

Objavljeno: February 13th, 2018 | 0

Sjajan božićni koncert u Luxembourgu

bozicni koncert_lux (12)Svečano predbožićno raspoloženje ovladalo je proteklog vikenda Luxembourgom, među ostalim zahvaljujući izvedbama sjajnih hrvatskih glazbenika koji se nalaze na privremenom boravku u Velikom vojvodstvu. U prostoru kulturnog centra Altrimenti svoj već tradicionalni božićni koncert u organizaciji Hrvatskog društva Luksemburg održala je pjevačica Anđela Zelić, mnogima poznata po albumu „Na dobro vam došao Božić“ s najljepšim hrvatskim božićnim pjesmama.
Anđeli su se ovaj put na pozornici u Luxembourgu pridružili član Splitskog gitarističkog kvarteta Josip Dragnić i prvi tenor i bas šibenske klape „Brodarica“ Veljko Beader i Nikola Sunjka. Ta kombinacija, uz sjajnu potporu pijanista Josipa Mihaljevića iz Frankfurta oduševila je publiku koja je ove godine u rekordnom broju stigla u koncertni prostor „Rheinsheim“.

Anđela je započela koncert adventskim pjesmama poput „Zlatnih krila“ i „Padaj s neba“, da bi zatim publiku sasvim odvela u božićno vrijeme uz „Božić bili“, „Veselje ti navješćujem“ i „Kyrie eleison“. Osim pjesama prilagođenih vremenskom dobu, pjevačica koja je rođena i odrasla u njemačkom Darmstadtu, a mnogima u Hrvatskoj poznata po suradnji s Draženom Zečićem, u svoj je repertoar uvrstila duhovne i zabavne pjesme, kao što su „Divan si“ uz pratnju Josipa Dragnića na gitari ili veliki hit Doris Dragović „Ja vjerujem“. Jedan od vrhunaca odlično koncipiranog programa bilo je gostovanje Veljka Beadera i Nikole Sunjke u pjesmama „Tri kralja jahahu“, „U se vrime godišta“ i „Alelujah“. U zadnjem dijelu koncerta Anđela je izvela i internacionalne božićne hitove poput „Have yourself a merry little Christmas“, „Adeste fidelis“, „O holy night Noël“ i drugih, a nastup je zaključila uz „Tihu noć“.

Svojevrsni nastavak koncerta u Altrimentiju održan je dan kasnije i u crkvi Saint Nicolas de Soleuvre, gdje su Anđela Zelić, Nikola Sunjka, Veljko Beader i Josip Mihaljević u organizaciji Hrvatske katoličke misije Luksemburg predstavili hrvatske božićne pjesme i luksemburškoj publici. Internacionalno euharistijsko slavlje tom je prigodom predvodio hrvatski župnik Frok Zefiq. „Oduševljen sam koncertom i sretan zbog aktivnosti hrvatske zajednice. Čuli smo sjajne vokale i predivne melodije. Glazba je idealan način spajanja ljudi bez obzira na njihovu nacionalnost. Danas smo se svi razumjeli“, rekao je i jedan od uzvanika Gérard Kieffer, voditelj službe za pastoral pri Luksemburškoj nadbiskupiji. (Foto: Faton Agolli)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Natrag na početak ↑