Anđela fotoshoot_andjela

Objavljeno: October 20th, 2014 | 0

Počela pjevati već s tri godine

fotoshoot_A (5)Anđela je već kao dijete pokazivala veliki interes za glazbu. Kao trogodišnja djevojčica pjevala je “Tihu noć” u crkvi, te je primljena u uglednu Akademiju za umjetnost zvuka u Darmstadtu, gradu u kojem je rođena i odrasla. Poznatu glazbenu instituciju u sveučilišnom gradu Darmstadtu pohađala je čak 15 godina i sve je više razvijala svoju glazbenu nadarenost. Sviranje klavira, a naročito pjevanje oduvijek su bile njene najdraže discipline. Svoj glas je dodatno školovala u Frankfurtu.

Kada je riječ o pjevanju kao strasti, često su prisutni mnogobrojni klišeji, ali za malo koga ova izreka vrijedi kao sto je to slučaj za Anđelu. Tijekom jednog nastupa na proslavi vjenčanja zajedničkih prijatelja, Anđela je upoznala tada već popularnog hrvatskog pjevača Dražena Zečića. Oduševljen njenim sjajnim glasovnim mogućnostima, Zečić je Anđeli ponudio suradnju. Nakon početnog oklijevanja jer je tada sa 16 godina naravno još išla u školu, Anđela i Zečić su se dogovorili snimiti jedan duet za početak i ne slutivši kakvu lavinu uspjeha će pokrenuti. Tijekom jednog posjeta Dražena Zečića u Darmstadtu, Anđela i splitski pjevač su za klavirom u dnevnom boravku skladali pjesmu “Ima li nade za nas”. U ljeto 1998. godine pjevački dvojac nastupio je s tom pjesmom na jednom od najvećih glazbenih natjecanja u Hrvatskoj “Melodijama hrvatskog Jadrana”.
“Ima li nade za nas” postala je apsolutni hit godine u Hrvatskoj te je ta pjesma na festivalu godinu dana kasnije nagrađena kao najizvođenija pjesma godine. Uslijedile su nominacije za Porin, mnogobrojni nastupi, intervju i i koncerti Drazena Zečića i Anđele.

Iako su joj se otvorile dobre šanse da već kao 17-godišnja djevojka započne samostalnu glazbenu karijeru u Hrvatskoj, Anđela se nakon dogovora sa svojim roditeljima, odlučila najprije nastaviti školskim putem, a ubrzo je uskočila i u radnu svakodnevicu. Ipak, glazba ju je uvijek pratila i danas je prati u stopu. Nastupi u Njemačkoj, samostalno i ponekad kao gošća na koncertima Dražena Zečića, snimanje back vokala za razne njemačke i hrvatske bendove te pjevanje na crkvenim vjenčanjima i u zboru Hrvatske katoličke misije Darmstadt samo su neke od njenih stalnih glazbenih aktivnosti.

Kontakt: info@andjela.net



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Natrag na početak ↑