Home plakatfinal2016

Objavljeno: November 16th, 2016 | 0

Adventska turneja i planovi za novi CD

plakatfinal2016Uoči početka adventa i najljepšeg doba godine, u iščekivanju božićnih blagdana razgovarali smo s pjevačicom Anđelom Zelić koja i ove godine publici diljem Njemačke predstavlja tradicionalne hrvatske božićne pjesme koje se mogu naći na njezinom samostalnom CD-u „Na dobro vam došao Božić“.

Radujem se novim predbožićnim susretima s ljubiteljima glazbe malo tiših tonova. Malo koja druga zemlja posjeduje baštinu adventskih i božićnih pjesama kao Hrvatska. Želja mi je svojim interpretacijama i nastupima približiti to glazbeno bogatstvo publici, pogotovo onima koji žive daleko od svoje domovine i kod kojih te pjesme bude draga sjećanja i asocijacije na rodni kraj, obitelj i topli dom“, kaže Anđela.

Prije tri godine pjevačica koja živi u Luxembourgu objavila je album božićnih pjesama koji je pobrao odlične kritike, ne samo među publikom, nego i strukom. Uslijedili su nastupi u brojnim gradovima, Münchenu, Stuttgartu, Zagrebu, Splitu… Prva naklada albuma u izdanju Croatia Records gotovo je rasprodana. Je li u pripremi nova?

Prerano je o tome govoriti. Snimila sam jednu dodatnu prigodnu pjesmu „Zlatnih krila“ koja nije na CD-u, ali ćete je moći čuti na skorašnjim nastupima, a pripremamo i njeno predstavljanje na Youtubeu.“

Anđela tijekom došašća nastupa kao gošća u hrvatskim katoličkim misijama i društvima u Njemačkoj i Luksemburgu. Prvi nastup na programu je 27. studenog u Ludwigsburgu, gdje je domaćin fra Ante Maleš. Drugu adventsku nedjelju Anđela će održati predbožićni koncert u rodnom Darmstadtu. „Posebno mi je drago što ću u Darmstadtu pjevati u suradnji s vokalnim sastavom mladih „Anđeli“ koji je tek nedavno osnovan. To me jako veseli jer sam i sama dugo pjevala u crkvenom zboru i na neki način se tako održava bavljenje mladih glazbom i njegovanje kontakta s vlastitim korijenima. Želja mi je da ovakav božićni koncert u Darmstadtu postane tradicionalan“, ističe Anđela.

Nakon Darmstadta slijedi gostovanje u Berlinu, gdje će Anđela pjevati u sklopu proslave svetog Nikole i na nedjeljnom misnom slavlju u crkvi sv. Sebastijana. U suradnji s voditeljem misije fra Franom Čugurom i berlinskim župskim vijećem bit će pripremljen bogat glazbeni program.

Ovogodišnju „mini turneju“ Anđela zaključuje u Luxembourgu, gdje će u organizaciji Hrvatskog društva Luksemburg 18. prosinca pjevati u centru grada. „Jako se radujem nastupu u prekrasnom prostoru Altrimentija, gdje će me, baš kao i u Darmstadtu, pratiti Josip Mihaljević na klaviru i Saša Amić na gitari. Sve je više Hrvata u Luksemburgu, dolaskom novog voditelja misije i angažiranošću Hrvatskog društva Luksemburg povećao se broj okupljanja i aktivnosti i raduje me što ću ovogodišnjim koncertom dati mali doprinos tom trendu“, kaže Anđela.

Nezaobilazno pitanje u razgovoru s Anđelom je i kako izgledaju daljnji glazbeni planovi, odnosno čuje li se sa Draženom Zečićem?

Zeko i ja smo dobri prijatelji, redovno se čujemo i vidimo. Cijenim njegov rad, a pogotovo ljudskost na koju nije zaboravio unatoč velikom uspjehu. Ja sam odlučila graditi svoj glazbeni put, pomalo, za svoj gušt, možda u ponešto drukčijem glazbenom stilu. Redovno nastupam u predbožićno vrijeme, a usput biram skladbe i snimam jednu po jednu pjesmu za sljedeći samostalni album. Objavila sam pjesmu „Sanjam“ autora Ante Dujmovića za koju je Matko Petrić snimio i spot. U splitskom studiju Lea Škare trenutno sam završila dvije nove pjesme koje potpisuju Alen Nižetić i Marko Tomasović. Uživam u studijskom radu i suradnji sa sjajnim glazbenicima Leom Škarom, Alenom Nižetićem, Brankicom Jovanovskom. Odabrala sam ovih dana još jedan demo pod radnim naslovom „Zlatna nit“ koji ćemo snimiti na proljeće. Ukratko, nisam opterećena rokovima, gažama ni festivalima, želim prikupiti i snimiti kvalitetne pjesme, a kad ih bude dovoljno za cijeli album, onda ćemo krenuti i u fazu diskografije“, zaključila je Anđela.

 

 

Anđelu možete čuti uživo u sljedećim terminima

Nedjelja, 27.11., 11:30 sati, Ludwigsburg (Crkva Dreieinigkeit)

Nedjelja, 4.12., od 12:15 sati, Darmstadt (St. Fidelis)

Nedjelja, 11.12., 11:30, Berlin

Nedjelja, 18.12., 18 sati, Luxembourg (Altrimenti)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Natrag na početak ↑